Nieuws

Lezersbrief: Distributiecentrum op terrein HACAS


Vol verbazing heb ik een artikel gelezen met als titel 'Kolossaal project bij stadsentree'. De bedoeling is om daar een gigantische hal te bouwen van 15 meter hoog. Het terrein is ruim 6 hectare groot. Dat is toch slecht nieuws. Ik snap niet dat het gemeentebestuur van Tilburg daar mee akkoord gaat. Dat is toch een bestuurlijke blunder. De Koningshoeven is een van de mooiste straten van Tilburg. Je waant je daar 100 jaar terug in de tijd. Iedereen wil daar wonen.

Een gemeentebestuur dat hieraan meewerkt is geen klap voor haar neus waard. Ze willen de stad moderniseren en breken daarom het hele centrum af. En nu zijn ze begonnen met de buitenwijken. Dat een ondernemer deze terreinen te duur heeft aangekocht is haar verantwoordelijkheid. Om deze dure aankoop rendabel te maken wordt de hele buurt verpest. En de gemeente Tilburg werkt daaraan mee. De straat wordt straks overspoeld met kolossale vrachtwagens. Het is wachten op de eerste ongelukken.

Ik hoop dat onze nieuwe burgemeester laat zien dat we niet voor niets een Tilburger als burgemeester gekregen hebben. Verder worden straks de villa’s op nummer 85 en 87 afgebroken voor uitbereiding van de rijksweg. Prachtige huizen van architect Donders. Wals toch de hele buurt plat, dan kun je alles vol hallen zetten. Laat alle Tilburgers protesteren en hun politieke vrienden aanspreken om deze schande te voorkomen.

Tilburg, Jan Bogers

|Doorsturen

Tilburg in Beeld