Nieuws

Lezing: Hoe overleven nabestaanden hun erfenis?

Door Silvester Klaasman

TILBURG - Misschien staat u er niet bij stil. Maar mocht u onverwachts komen te overlijden, weten uw nabestaanden dan wel wat uw wensen zijn wat betreft de verdeling van uw nalatenschap?

Weten zij waar uw administratie ligt en hoe deze in elkaar zit? En kennen zij uw wensen voor als u wilsonbekwaam wordt: hoe u uw verzorging wilt regelen en wat te doen als er sprake is van uitzichtloos lijden?

 

Het niet vastleggen van uw wensen kan van grote invloed zijn op de afhandeling van de erfenis voor uw nabestaanden. Daarom verzorgt nalatenschapsmakelaar en mediator José Appels woensdagavond 23 oktober a.s. bij Monuta Tom van Dijk in Tilburg een interactieve lezing met talloze voorbeelden uit de praktijk waarbij mensen niets geregeld hebben. Denk bijvoorbeeld aan onduidelijkheid bij uw nabestaanden over spullen die u aan iemand heeft beloofd of een goed doel waaraan u (een deel van) uw bezittingen wilt geven. Dit kan voor enorme misverstanden en teleurstellingen zorgen, die uw nabestaanden, zeker in een voor hen al emotionele periode, er eigenlijk niet bij kunnen hebben. En de gevolgen van wanneer u (onverwacht) wilsonbekwaam zou worden, zijn mogelijk nóg groter.

 

Tijdens deze lezing worden veel voorkomende situaties op een bijzondere wijze aan u gepresenteerd en op een interactieve manier met u besproken. Ook legt José uit welke manieren er zijn om een testament te aanvaarden of juist te verwerpen, en wat daar allemaal bij komt kijken. Zodat, als u na afloop naar huis gaat, u weet wat u nú alvast kunt doen om de zorg van uw nabestaanden later te beperken. Kortom, een zinvolle avond die ook nog eens leuk is om naar te kijken!

 

De lezing ‘Hoe overleven uw nabestaanden de erfenis' wordt gehouden op de eerste verdieping van het uitvaartcentrum van Monuta Tom van Dijk, Karel Boddenweg 7 in Tilburg, naast het crematorium. Voor mensen die moeilijk of slecht ter been zijn, is er een traplift beschikbaar. De lezing begint om 19:30 uur, de ontvangst is vanaf 19:00 uur. Toegang en koffie/thee zijn gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt.

 

U kunt plaatsen reserveren door een email te sturen aan info@monutatomvandijk.nl of te bellen met 013-822 65 27.

 

 

|Doorsturen

Tilburg in Beeld