Nieuws

`Madame Caroussa¿ geëerd in Chenini, Tunesië

Door Petra Jansen

TILBURG - Els Bruëns is onlangs voor haar liefdadigheidswerk in de Tunesische stad Chenini geëerd met een eigen naamplaat op een gebouw.

Els Bruëns is de afgelopen weken weer vanuit Sousse naar Chenini, Tunesië gereisd om de gehandicapten te bezoeken en hulp te verlenen. Donderdag 2 mei om 10.00 uur kwamen de burgemeester, de délégué, het bestuur van gehandicaptenorganisatie AGIM en vele anderen op bezoek voor een bijzondere gebeurtenis. De voorzitter opende met een speech in de Arabische taal over hetgeen Els in de afgelopen jaren voor Tunesië heeft betekend. Toen werd Els verzocht om zelf een speech te geven. Daarna werd een rood doek van het gebouw verwijderd en kwam er een verlichte plaat van 2 meter breed tevoorschijn met de naam `Madame Caroussa¿ erop, Arabisch voor `mevrouw karretje¿. Ook Els¿ naam en haar geboorteplaats Tilburg stonden erop. Na deze feestelijke bijeenkomst heeft Els verschillende rolstoelen, loopkrukken en een looprek geschonken en samen met de voorzitter een aantal gehandicapten bezocht die bedlegerig zijn. In één gezin waren er drie jonggehandicapten.

Geld nodig

Er is dringend geld nodig bij organisatie AGIM om een nieuw transportmiddel te kopen, zodat zij gehandicapte kinderen weg kunnen brengen naar hun dagbesteding en weer thuis kunnen brengen. Wie een financiële bijdrage wil leveren, kan dat doen op rekeningnummer NL76RABO0123467853 van Stichting OBDW, ten name van Stichting Tunesië Communicatie.

|Doorsturen