Nieuws

Marwa Benhari beste voorlezer van Read2me!

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Liefst negen voorleeskampioenen streden op 7 maart in de Kennismakerij een spannende strijd om een plaats in de Provinciale finale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor de brugklas.

De voorleeskampioen die de kwartfinale van Read2Me! gewonnen heeft is Marwa Benhari, leerlinge van 2College Jozefmavo (Tilburg). Zij las voor prachtig voor uit de Young Adult thriller Leugens van Helen Vreeswijk. De juryleden waren onder de indruk van de manier waarop zij de heftige emoties uit het fragment wist over te brengen op de luisteraars in een prettig voorleestempo. "We werden erdoor geraakt, net zoals bepaalde liedjes je kunnen raken". Het gekozen fragment eindigde in een cliffhanger, zodat degenen die willen weten hoe het verhaal eindigt uitgenodigd worden om het zelf te gaan lezen. Precies het doel van deze wedstrijd.

Marwa neemt het tijdens de provinciale ronde op donderdag 19 april in Cultuurcentrum Tiliander in Oisterwijk op tegen de andere regionale voorleeskampioenen. De landelijke finale vindt plaats op 26 mei in Podium Hoge Woerd in De Meern (Utrecht).

Een van de doelen van Read2Me! is bevorderen van het lezen van (recente) jeugdliteratuur door leerlingen. Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen. Kunst van Lezen richt zich op de kennismaking met de wereld van het boek en de literatuur. Kunst van Lezen bedient diverse leeftijdsgroepen. Voor de doelgroep 12-18 jaar is Read2Me! één van de projecten waar Kunst van Lezen zich hard voor maakt.

|Doorsturen