Nieuws

Mecanoo presenteert voorlopig ontwerp LocHal

Door Peter van Oirschot

TILBURG - In de zomer van 2018 neemt de Bibliotheek Midden-Brabant haar intrek in de LocHal in de Spoorzone.

De bibliotheek haalt nu alvast inspiratie op bij het publiek. In beeld, met het fotoproject #LibrariesOfTheWorld en in woord, tijdens de openbare meedenksessie LocHal op 28 oktober. Architectenbureau Mecanoo geeft dan alvast een inkijkje in de nieuwe bibliotheek.

Tijdens de meedenksessie onthult Mecanoo het voorlopige ontwerp van de toekomstige bibliotheek. Daarna kunnen deelnemers input leveren over een aantal thema's. Hoe wordt de LocHal een plek, waar ook jongeren zich thuis voelen? Hoe komen schrijftalenten er aan hun trekken? Welke bijdrage kan de bibliotheek leveren ten aanzien van actuele thema's zoals gezonde voeding? En op welke manier kan het verleden, heden en de toekomst van de stad er een plek krijgen? Ook wil de bibliotheek in gesprek over mogelijkheden om samen met onderwijs, overheid, bedrijfsleven en de Tilburger maatschappelijke uitdagingen aan te pakken?

Iedereen die hierover wil meedenken is van harte welkom op zaterdag 28 oktober vanaf 14.45 uur in de Kennismakerij, de proeftuinbibliotheek in de Spoorzone. Aanmelden kan door een mail te sturen aan kennismakerij@bibliotheekmb.nl.

Diezelfde dag is ook de slotdag van de fototentoonstelling #LibrariesOfTheWorld. Om 13.30 uur vindt in de Bibliotheek Tilburg Centrum aan het Koningsplein de prijsuitreiking plaats van het fotoproject. Vakantiegangers is gevraagd datgene van een buitenlandse bibliotheek te fotograferen wat zij slim, goed of aantrekkelijk vinden. Iets wat ze graag zouden willen terugzien in de nieuwe bibliotheek in de LocHal. De foto's worden beoordeeld door een vak- en publieksjury. De jury bestaat uit wethouder Marcelle Hendrickx, fotograaf Frans LaHaye en directeur-bestuurder van de Bibliotheek Midden-Brabant Peter Kok. Voor de publieksprijs wordt de winnaar bepaald aan de hand van het aantal verkregen stemmen online. Stemmen kan tot 28 oktober 12.00 uur op bibliotheeknieuwestijl.nl/lotw Na de prijsuitreiking is er de mogelijkheid om met een stadsgids een wandeling door de Spoorzone te maken. Uiteraard wordt ook stilgestaan bij de LocHal. De wandeling eindigt in de Kennismakerij, waar deelnemers aan kunnen schuiven bij de meedenksessie.

 

De fototentoonstelling is tot en met 28 oktober te zien in de bibliotheek aan het Koningsplein. Daarna verhuizen de foto's naar de Kennismakerij, waar ze op geheel andere wijze tot eind november tentoongesteld worden. Meer informatie is te vinden op bibliotheeknieuwestijl.nl

|Doorsturen