Nieuws

MeiMarkt opnieuw in Pinksterweekend


TILBURG - Ook dit jaar wordt de befaamde MeiMarkt gehouden in de maand juni.

Sinds enkele jaren valt de MeiMarkt samen met Pinksteren. Dit jaar in het weekend van zaterdag 3 en zondag 4 juni. Al voor de 37ste keer staan dan bijna duizend kooplieden-voor-één-dag klaar om het centrum van Tilburg om te toveren tot een waar volksfestijn. Het hele jaar door hebben deze kooplui allerlei spullen verzameld en zolders leeggeruimd. En nu zijn ze startklaar om hun vondsten voor spotprijsjes aan de man te brengen. Een eenvoudig rekensommetje leert dat er in dit weekend meer dan honderdduizend artikelen van eigenaar zullen wisselen! En dat kan van alles zijn, want wat u ook verzamelt of waar u ook naar op zoek bent, op de MeiMarkt kom je altijd iets van je gading tegen. En dat ook nog eens tegen zeer schappelijke prijsjes. Vorig jaar nog wisselde zo een zeldzame uitgave van een stripboek voor een habbekrats van eigenaar. Je zou dus de eerste niet zijn die voor een dubbeltje echt op de eerste rang blijkt te zitten.

Naast het snuffelen op de markt zijn er veel andere manieren om de tijd aangenaam door te brengen. De café's draaien overuren en in de Stadhuisstraat en op de Paleisring zijn dj's aanwezig om een gezellige muzikale sfeer te creëren. Op zondag is er live muziek van 't Infantielke, een populaire muziekgroep uit Heeze van een man of vijftien. Ondertussen kun je je verbazen over de acrobatische toeren van leden van turnvereniging Kunst en Kracht en de razendsnelle hiphop-pasjes van de D-Crew van dansschool Ooms.

Ook dit jaar is er op zondag op de Heuvel weer de razend populaire kindermèrt. Vanaf een uur of acht staan ongeveer 100 kinderen in de startblokken. Ook daar is er alle gelegenheid, om voor een gering bedrag een mooi stukje speelgoed voor je kinderen of kleinkinderen te bemachtigen.

Terwijl de ouders rondstruinen op de markt kunnen de kleintjes zich gratis laten schminken door de bekende Tilburgse Evie. Kortom: op de MeiMarkt kan iedereen wat van zijn gading vinden. De leuke sfeer zorgt ervoor, dat elke MeiMarkt opnieuw een weekend wordt om lang van te voren naar uit te zien en om er nog lang daarna over na te praten.

De MeiMarkt begint op zaterdagavond 3 juni en duurt tot zondag 4 juni om 17.00 uur. Meer informatie: www.meimarkt.nl

|Doorsturen