Nieuws

MH17 herdenking bij crematorium

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op 17 juli tussen 14.00 en 15.00 uur vindt bij het monument `What remains¿ in Tilburg een herdenking plaats voor alle slachtoffers van de vliegtuigramp met de MH17. Het monument staat sinds kort in de tuinen van Crematorium Tilburg aan de Karel Boddenweg 5. De vijf beelden zijn gemaakt door de Australische kunstenares Angela Nagel, die bij deze ramp haar partner verloor. U bent van harte welkom om deze herdenking bij te wonen. Crematorium Tilburg deelt kaarsen uit en biedt de mogelijkheid om bloemen neer te leggen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Kunstenares Angela Nagels schonk haar kunstwerk `What remains¿ aan Crematorium Tilburg. De vijf keramieken beelden staan op een prachtige plek in de tuinen van het crematorium. Ieder beeld verbeeldt een fase in het proces van rouwverwerking: ontkenning, woede, schuld, reflectie en acceptatie. Angela maakte de beelden voor alle nabestaanden van slachtoffers van de MH17 ramp. Voor haar is het nu haar `plekje¿ in Nederland.

De ramp maakte destijds grote indruk in Nederland, ook in onze regio. Iedereen kent nog wel de beelden van de aankomst van de bij de ramp omgekomen Nederlanders op vliegveld Eindhoven en de indrukwekkende rij van lijkwagens over de snelweg. Bij de ramp kwamen twee Tilburgers om het leven, in plaatsen om Tilburg heen vielen ook enkele slachtoffers. Een aantal slachtoffers is bij Crematorium Tilburg gecremeerd.

Op vele plaatsen in Nederland staan monumenten voor de slachtoffers, sinds kort dus ook in Tilburg. Op 17 juli is het vier jaar geleden dat het vliegtuig neerstortte, daarom vindt op die dag een herdenking plaats bij `What Remains¿. Van 14.00 uur tot 15.00 uur is iedereen welkom om bloemen te leggen of een kaars aan te steken ter herinnering aan de slachtoffers. Het crematorium zal alle aanwezigen van een drankje voorzien.

|Doorsturen