Nieuws

Milieucafé laat de stad aan het woord

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Het jubilerende Milieucafe heeft al vaker aandacht besteed aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Tilburg Debatstad organiseert samen met het Brabants Dagblad ook een groot lijsttrekkersdebat, zondagmiddag 18 maart in de NWE Vorst. Maar donderdagavond 8 maart wordt de zaak een keer omgedraaid in Paradox, Telegraafstraat 62 in Tilburg. Het woord is dan aan de stad.

Vijf of zes mensen, van buiten de politiek, zullen kort hun visie presenteren op wat er de komende vier jaar in Tilburg moet veranderen. Dit dan op de typische Milieucafé-gebieden: natuur, milieu, water, klimaatbeleid of mobiliteit. Het wordt dus geen traditioneel debat maar wel een levendige gedachtenwisseling. Zeker 12 politieke partijen hebben kandidaten afgevaardigd om te reageren op het gebodene. In de meeste gevallen gaat het om hun lijsttrekkers. Voorstellen zullen worden gedaan, visies gedeeld en ideeën gelanceerd. Daarbij geldt: het moet realiseerbaar zijn in de komende raadsperiode en het moet in Tilburg. Omdat er breed politiek wordt gereageerd kan het programma van 8 maart gezien worden als een soort levende stemwijzer.

Het Milieucafé zou niet compleet zijn zonder muziek. Deze keer is een geboren en getogen Tilburgse zangeres gevonden: Merel Donders. Ze geldt als de vurigste zangeres van Tilburg en dit komt niet alleen door haar rode haardos. Mensen roemen haar rauwe geluid en energieke uitstraling. Kortom een hele toepasselijke act op de avond van de internationale vrouwendag.

Het programma start om 20.30 uur, zaal open om 20.00 uur. Toegang 3 euro, inclusief een koffie of thee.

|Doorsturen