Nieuws

Milieucafé: mountainbiken en klimaatspijbelen

Door Peter van Oirschot

Rens Bressers

TILBURG - Het Milieucafé van donderdag 28 maart staat weer in de steigers. 'Bosfietser' Tony Weggemans komt vertellen over de ATB-route door het Stadsbos, die twee dagen later officieel wordt geopend. De route is zo goed als klaar. Er was wat gedoe bij de rechtbank, maar ondertussen werd het traject al enthousiast gebruikt. Het geeft een nieuwe kijk op stukken natuur waar je normaal niet komt…

De recente acties van klimaatspijbelaars blijken succesvol: zelfs de VVD maakte een draai in de aanloop naar de verkiezingen. Twee Tilburgse scholieren die meededen aan het protest, vertellen over hun ervaringen. Ze krijgen gezelschap van Ties Keurentjes, winnaar van het Tilburgse Scholierendebat op 22 februari. En om hen aan te moedigen krijgt iedereen die jonger is dan 20 jaar, of die een eigen spandoek meeneemt, gratis toegang tot het café.

Geothermie

Uiteraard wordt de verkiezingsuitslag van een week eerder geanalyseerd. Ron Lodewijks, voorzitter Raad van Toezicht bij de BMF en oud-provincieredacteur Brabants Dagblad, heeft zijn komst toegezegd. Verder in de serie 'Van het gas af' aandacht voor geothermie, een duur woord voor aardwarmte. Hoe werkt het, wat kan ermee en is het geschikt voor Tilburg? Daarover Lucia Kleinegris en expert Ben Laenen, onderzoekscoördinator bij de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek VITO.

Muziek is er van zangeres Vera Keijsers. Net afgestudeerd als docent muziek, treedt ze op met gitarist Rias Baarda. Tot besluit heeft de redactie nog een cabareteske verrassing in petto.

Aanvang om 20.30 uur in Paradox, Telegraafstraat 62 in Tilburg. Toegang: 3 euro, inclusief een koffie of thee.

|Doorsturen