Nieuws

Modelvliegfeest in Goirle

Door Peter van Oirschot

GOIRLE - Op zondagmiddag 24 september is er een spectaculair vliegfeest op en boven de mini-airport aan de Aalsedijk in Goirle (Nieuwkerk).

Er is een programma voor jong en oud, midden in een schitterend natuurgebied. Verschillende soorten modelvliegtuigen zoals zweefvliegtuigen, motorvliegtuigen, helikopters, drones zullen laten zien wat ze kunnen. De piloten besturen de vliegtuigen vanaf de grond. Er zijn zelfs races, waarbij vliegtuigen bij elkaar proberen linten kapot te vliegen met de propellers (Vossenjacht). Eén van de vliegtuigen kan een snelheid van meer dan 200 km per uur bereiken. De modelvliegtuigen mogen tot 300 meter hoogte vliegen en sommige hebben een spanwijdte van 6 meter.

Er zijn twee demonstratieblokken van 80 minuten met ieder vijftien demonstraties. Kinderen kunnen zelf (gratis) vliegtuigjes bouwen en op de mini-airport proefvliegen. Ook wordt getoond hoe modelvliegtuigen van superlicht balsahout gebouwd worden.

Dit kijkfeest voor jong en oud wordt georganiseerd door Elektromodelvliegclub Nieuwkerk ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum. Burgemeester Mark van Stappershoef van Goirle opent om 13.30 uur het officiële programma. Hij zal dan ook de nieuwe naam van de mini-airport onthullen. Het officiële programma duurt van 13.30 tot 17.30 uur. Als het slecht vliegweer is (harde wind en/of regen) wordt het programma verplaatst naar zondag 1 oktober. Route: vanaf de rotonde op de Turnhoutsebaan (N360) wordt de route naar het modelvliegfeest met borden aangegeven.

Kijk voor meer informatie op www.emvcnieuwkerk.nl

|Doorsturen