Nieuws

Muzikale broertjes doen mee aan Prinses Christina Concours

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Een online kindermuziekwedstrijd georganiseerd door het Prinses Christina Concours. Robbe (8) en Seppe (10) van Beurden uit de Reeshof doen met hun gitaar, zelf geschreven nummer en drumstel een gooi naar één van de prijzen.

Door Zamire Willems

"Ik vind het wel heel moeilijk, zingen én gitaar spelen, maar ik kan het wel", zegt Robbe terwijl hij met de vingers van zijn linkerhand fictief een gitaarakkoord probeert na te bootsen. "Bij gitaarspelen moet je ook nog eens twee dingen doen: je vingers goedzetten en aanslaan." Daar waar Seppe zijn inzending voor de online muziekwedstrijd, het meedrummen met het nummer 'Stil in mij' van de Nederlandse band Van Dik Hout, nog moet opnemen, is het door Robbe zelf geschreven nummer, 'De zingende uitvinder', inmiddels al te beluisteren op de website van de Muziekwedstrijd. Iets wat als een totale verrassing kwam voor de jonge singer-songwriter: "Mama heeft dat gedaan. Ik wist er niks van, maar ik vind het niet erg. Het is gewoon heel leuk om muziek te maken en ik vind mijn liedje ook gewoon heel leuk."

'Het hele publiek ging los'

Volgens Ine Verheyen zijn haar twee zoons, Robbe en Seppe, van jongs af aan al verzot op muziekinstrumenten. Terwijl Robbe iedere gitaar wilde aanraken, drumde Seppe op alles wat los en vast zat. "We moesten toen altijd naar de chinees om nieuwe stokjes te halen", zegt Ine lachend, terwijl ze terugdenkt aan de ontelbare keren dat haar 'podiumbeest' een zoveelste setje eetstokjes brak. Want in tegenstelling tot de volgens haar van nature meer introverte Robbe, steelt de extraverte Seppe het liefst de show. Zo ook met het uitbundig vertellen van anekdotes. "Ik had een pan, emmer, afwasteiltje, een opstapje en nog veel meer dingen verzameld om een drumstel van te maken. In het bos had ik takjes gezocht om mee te drummen." Seppe begint te vertellen over een bonte avond op een camping in Frankrijk. Wat volgde was een interactief spel met het publiek, waar hij de verzamelde onderdelen voor het latere drumstel één voor één ophaalde, alvorens een nummer ten gehore te brengen. "Het hele publiek ging los", zegt hij glunderend.

Diergaarde Blijdorp

Of de jongens de online wedstrijd van het Princes Christina Concours gaan winnen? Robbe: "Nee, ik weet zeker dat ik niet ga winnen. Er doet een kindje mee van 4, die al heel goed viool speelt. Ik vind het vooral leuk dat ik naar de dierentuin ga." Verwijzend naar de prijsuitreiking op 17 februari in de Rotterdamse Diergaarde Blijdorp, waar hij als natuurliefhebber, samen met grote broer Seppe, al een aantal weken halsreikend naar uitkijkt. "Maar als ik win, dan ben ik echt wel héél blij!".

|Doorsturen