Nieuws

Na oude stationshal wordt ook 'kroepoekdak' opgeknapt

Door Peter van Oirschot

Joep de Beer

TILBURG - Onlangs is de renovatie van de oude stationshal aan de Spoorlaan afgerond. Authentieke elementen zoals de kroonluchters en de oude stationsklok zien er weer uit als nieuw.

Tot anderhalf jaar geleden was de oude hal de toegangspoort tot station Tilburg Centraal. Met de ingebruikname van de nieuwe passage in december 2015 gingen de deuren tijdelijk op slot om de stationshal te renoveren.

Met de recentelijke openstelling van de stationshal is nog geen einde gekomen aan het opknappen van het station. Op dit moment wordt gewerkt aan de toiletten in de oude tunnel. De openstelling is voorzien na de zomer. De toiletten zijn dan te bereiken via de gerenoveerde stationshal.

Verder wordt deze zomer gestart met het schilderen van het beeldbepalende Tilburgse 'kroepoekdak'. De perronkap wordt in twee jaar tijd helemaal geschilderd. Ook wordt al het glas vervangen. Deze zomer start de opbouw van de steigers. Het schilderen wordt stapsgewijs uitgevoerd om de hinder voor de reizigers en het treinverkeer zoveel mogelijk te beperken.

De komende jaren zullen nog twee nieuwe fietsenstallingen en een vierde perron worden gerealiseerd. Op kortere termijn, komend najaar, wordt het spoor in Tilburg vernieuwd. Er wordt gewerkt in het weekend van 23 en 24 september en van zaterdag 14 tot en met maandagochtend 23 oktober.

|Doorsturen