Nieuws

Nederlandse Musical Dagen

Door Peter van Oirschot

Ruud de Graaf, Karen Neervoort en Rob van Steen. Foto: Jostijn Ligtvoet

TILBURG - In 2017 vond de eerste editie van het Nederlands Musical Talent Gala plaats. Dat gala vormde voor Rob van Steen, directeur van Theaters Tilburg, de aanleiding om verder en groter te denken. De Nederlandse Musical Dagen vinden dit jaar op twee dagen plaats, vrijdag 29 en zaterdag 30 juni.

De Musical Sing-a-Long op vrijdag 29 juni in de schouwburg is de aftrap van het meerdaags festival. Een avond met bekend repertoire, groot orkest en jonge talenten naast bekende namen uit de musicalwereld. De volgende dag, zaterdag 30 juni, ligt de rode loper uit voor de tweede editie van het Musical Talent Gala, een show waarin nieuwe en aankomende sterren het musicalaanbod van het nieuwe theaterseizoen ten gehore brengen. Gedurende de twee dagen tonen studenten van de opleidingen Musical en Muziektheater van Fontys hun voorstellingen op verschillende locaties in en om de stad.

Theaters Tilburg is als initiatiefnemer met verschillende partijen inhoudelijk in gesprek gegaan. De conclusie daarvan is dat dit landelijk evenement een gewenste hoogwaardige aanvulling vormt op bestaande Tilburgse en Brabantse festivals en evenementen.

De Nederlandse Musical Dagen worden inhoudelijk gesteund door Fontys Hogeschool voor de Kunsten en Impact Entertainment, het impresariaat dat verantwoordelijk is voor een groot deel van de Nederlandse toerende musicals. Karen Neervoort (FHK), Ruud de Graaf (Impact) en Rob van Steen zetten op 10 januari hun handtekening onder het plan voor de Nederlandse Musical Dagen. Ook bekende musicalsterren zijn enthousiast. Freek Bartels: "Als er een plek is waar de Nederlandse Musical Dagen thuishoren, dan is het wel in Tilburg."

Stage Entertainment, producent van grote musicals als On Your Feet! en The Lion King, staat achter de ambitie om een meerdaags musicalevenement te ontwikkelen. Albert Verlinde, directeur: "De Tilburgse opleidingen Musical en Muziektheater zijn een belangrijke leverancier van talent voor de producties van Stage Entertainment. Daarom onderschrijf ik het belang van dit evenement als showcase van nieuw talent en als ontmoetingsplek voor het vakpubliek. Ik draag de plannen voor de Nederlandse Musical Dagen dan ook een warm hart toe."

Updates rondom het complete programma en start kaartverkoop volgen binnenkort op www.theaterstilburg.nl

 

|Doorsturen