Nieuws

Nieuw evenement 'Groeten Uit'


TILBURG - Stichting Straat, Stadsmuseum Tilburg en Factorium Podiumkunsten bundelen hun krachten in een nieuw jaarlijks evenement: 'Groeten uit'.

Berry van Oudheusden

Tijdens Groeten uit wordt een bijzondere straat, wijk of stadsdeel uit de gemeente Tilburg in de schijnwerpers gezet met activiteiten op het gebied van historie, architectuur, erfgoed, natuur en cultuur. De drie organiserende partijen dragen vanuit hun eigen expertise bij aan een programma met exposities, rondleidingen, films, themadagen en een afsluitend feestelijk weekend met dans, theater, zang, muziek, hoorspel en presentaties van verenigingen op bijzondere locaties.

Het evenement wordt ingeluid met een boek dat de wijk extra belicht middels historische gebeurtenissen en portretten van wijkbewoners, inclusief unieke foto's uit privécollecties.

Groeten uit geeft wijkbewoners een nieuwe kijk op hun eigen wijk en stadsgenoten ontdekken een bijzonder stukje Tilburg. In september gaat Groeten uit Berkel-Enschot van start. Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt via www.groetenuitberkelenschot.nl

|Doorsturen