Nieuws

Nieuwe dienstregeling busvervoer in Tilburg

Door Petra Jansen

TILBURG - Arriva rijdt vanaf zondag 9 december volgens een nieuwe busdienstregeling. Daarin zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd.

De nieuwe dienstregeling geldt tot 1 maart 2019, omdat dan ook het nieuwe busstation in gebruik wordt genomen. Na 1 maart verschijnt een nieuwe dienstregeling.

Postelse Hoeflaan

Een van de wijzigingen is dat lijn 1, van het ETZ Elisabeth naar Tilburg-Noord, straks niet meer door de Reitse Hoevenstraat rijdt, maar via de Wandelboslaan en Postelse Hoeflaan. Dat is nodig vanwege de aanleg van een snelfietsroute in de Reitse Hoevenstraat. Er komt een nieuwe halte in de Postelse Hoeflaan, bij de kruising met de Petrus Canisiusstraat. Lijn 1 gaat ook de bestaande halte Postelse Hoeflaan/ETZ Tweesteden bedienen. Daarnaast rijdt deze lijn op weekdagen een kwartierdienst.

Goirle

Ook in Goirle wijzigt de route. Lijn 2, die vanaf de Reeshof komt, rijdt vanaf de Wittendijk via de Hoogeindseweg en Kempenlaan naar de Rillaersebaan. Bij de rotonde keert de bus en krijgt zijn eindpunt bij een nieuwe halte Baronielaan op de Kempenlaan bij de kruising met de Baronielaan. Vervolgens weer terug via de Kempenlaan – Hoogeindseweg – Wittendijk. De halte Nieuwe Rielseweg wordt een tweezijdige halte. De grote eindlus door de wijk De Hellen vervalt voor lijn 2. Buurtbuslijn 295 neemt de route van de lijn door de Hellen over. Alle bestaande haltes worden door de buurtbus bediend.

Stokhasselt

Lijn 5, naar Stokhasselt, gaat vanaf Busstation Noord via de Beethovenlaan en Stokhasseltlaan direct naar het Verdiplein. Vanaf het Verdiplein naar Busstation Noord wordt de huidige route gereden via Rossinistraat – Kapelmeesterlaan – Peronistraat – Componistenlaan. De bus rijdt dus een lus in één richting door de wijk in plaats van de huidige route in twee richtingen.

Stappegoor

De Stappegoor shuttle, lijn 601, gaat in de ochtend- en middag vaker rijden: 8 keer per uur in plaats van 6 keer per uur. Tussen 10.00 en 14.00 uur rijdt de bus wel 6 keer per uur.

|Doorsturen