Nieuws

Nieuwe fractievoorzitter CDA Tilburg

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van het CDA heeft Marcel van den Hoven het fractievoorzitterschap van de Tilburgse CDA fractie overgedragen aan Ineke Couwenberg.

Van den Hoven doet dit stapje terug om ruimte te bieden aan vernieuwing binnen de fractie en om tijd en ruimte te krijgen vanwege het aangaan van een nieuwe uitdaging in zijn werk als bestuurder van een scholenstichting in Schijndel en een op handen zijnde verhuizing in de privésfeer.

Ineke Couwenberg kwam vorige periode als commissielid bij de fractie en startte begin dit jaar als raadslid. Ze combineert dit met een baan als marktmanager bij ABAB accountants en adviseurs. Ze woont bijna vijfentwintig jaar in Tilburg, na haar studie agrarische economie aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen.

Middenweg

Ineke Couwenberg heeft de afgelopen maanden het dilemma van de politiek ervaren: 'Aan de ene kant wil je zo goed mogelijk je werk doen in het gemeentehuis. Maar politiek word je niet beoordeeld op een goede bijdrage in de gemeenteraad. Samenwerking en verbinding haalt de krant niet. En een goede oplossing die vaak een compromis is, levert meestal geen stemmen op. Daar moeten we dus zoeken naar een goede middenweg, hoe we én goed ons werk kunnen doen, én zorgen voor voldoende stemmen. Een behoorlijke opgave voor de fractie in de komende jaren. Ik heb zin in de samenwerking met de andere fractievoorzitters. Tijdens de onderhandelingen heb ik daaraan al mogen proeven en de afgelopen maanden heb ik samen met Marcel meegedraaid. Ik ben er van overtuigd dat we de raadsbrede samenwerking in de komende jaren tot een succes kunnen gaan maken.'

Van den Hoven: 'Het is goed om binnen de fractie de rollen opnieuw te verdelen. Na 8 jaar fractievoorzitterschap van het CDA en met een aantal tijdrovende ontwikkelingen op werk- en privégebied in het verschiet, is dit een goede keuze. En door dit moment te kiezen, is er tijd en ruimte om mijn kennis en kunde over te kunnen dragen.'

|Doorsturen