Nieuws

Nieuwe leiding bij Omroep Tilburg

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Pieter Bon is per 1 januari 2019 de nieuwe bestuursvoorzitter van Omroep Tilburg. Hij volgt Erik Kamps op. Bon heeft een ruime ervaring in de media en het media-onderwijs en kijkt ernaar uit om vanuit de ingezette koers Omroep Tilburg (OT) verder te professionaliseren. Kwaliteit, innovatie, partners in media én burgerjournalistiek zijn wat hem betreft de kernwoorden voor de periode 2019-2021. Met zijn komst is tevens de oprichting van `Mediacollege Hart van Brabant¿ een feit.

Bon: ¿We zijn niet alleen dé `stem van de stad¿, maar ook `de ogen, de oren en de neus¿. Uit hoofde van haar inwoners, spreekt, kijkt, luistert en snuffelt Omroep Tilburg in de straten en wijken van onze gemeente en gaat dat de komende jaren, samen met die inwoners, nog meer doen. Jong media talent gaan we opleiden in ons eigen mediacollege. Daarmee willen we onder meer een verbindend element vormen met de andere lokale omroepen in de streek die daar ook aan kunnen deelnemen.¿

Vorig jaar werd Ron Schuurkes al benoemd tot directeur van Omroep Tilburg. Met zijn komst heeft de omroep een professionaliseringsslag kunnen maken. Door zijn ervaring bij o.a. Omroep Brabant en Brabant10 is hij verantwoordelijk voor de ingezette kwaliteitsverbetering en horizontale programmering van Omroep Tilburg. OT Radio heeft inmiddels onder zijn leiding een geheel eigen geluid gekregen.

|Doorsturen