Nieuws

Nieuwe naam voor Ontdekstation


TILBURG - Het Ontdekstation heet sinds 1 januari Ontdekstation013.

Ontdekstation013 heeft de maand december gebruikt voor een flinke verbouwing die het mogelijk maakt drie schoolklassen tegelijk te ontvangen voor Perron T (Techniek), Perron OntdekRijk en binnenkort ook Perron Vincent (Vincents Tekenlokaal). Voor alle kinderen die buiten schooltijd op de woensdagmiddag of de weekenden Ontdekstation013 bezoeken gaan de drie perrons intensief samenwerken en combinaties zoeken met andere partijen in de stad op het gebied van techniek en talentontwikkeling. Dat maakt het aanbod nog leuker, interessanter én uitdagender dan voorheen. En vanaf nu is Ontdekstation013 ook iedere zondag vanaf 11.00 uur open.

Nieuw in Ontdekstation013 is de limonadefabriek, gemaakt door studenten van het ROC. Kinderen kunnen er hun eigen limonade maken en leren hoe het proces van limonade maken in zijn werk gaat. Voor heel kleine kinderen die met broertjes of zusjes meekomen is er een uitdagende speelhoek in het OntdekRijk.

Ontdekstation013 verwacht deze maand van de gemeente het 'ja-woord' te krijgen voor de verhuizing van Vincents Tekenlokaal van het oude Paleis-Raadhuis naar Ontdekstation013. Het nieuwe lokaal voor Perron Vincent is klaar en wacht op de inrichting.

Nieuw in Ontdekstation013 is Perron T met de T van Techniek. Kinderen kunnen er ervaren dat ze niet snel iets weg moet gooien, want uit oude materialen leren ze leuke nieuwe dingen te maken. In de scrapkast vinden ze daarvoor alle benodigde gereedschap. En willen ze iets nieuws creëren dan kunnen ze aan de slag met de piepschuimsnijders en hun zelfgemaakte creaties in beeld brengen bij het maken van een eigen film met het greenscreen.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld