Nieuws

Nieuwe wisseltentoonstelling Efteling Museum geopend


KAATSHEUVEL - Op de Dag van het Sprookje is de nieuwe wisseltentoonstelling in het Efteling Museum geopend. In de interactieve tentoonstelling wordt het Sprookjesspel gespeeld, waarbij bezoekers meer te weten komen over de dertig sprookjes uit het Sprookjesbos. Het Sprookjesspel wordt begeleid door een bekende Efteling-bewoner, namelijk de Sprookjessprokkelaar.

Op dit moment zijn er nog negenentwintig sprookjes te vinden in het Sprookjesbos. 'De komst van het dertigste sprookje De zes Zwanen dit najaar was een passende aanleiding voor de nieuwe wisseltentoonstelling en extra aandacht voor het Sprookjesbos. Hoewel het sprookje van De zes Zwanen pas later dit jaar geopend wordt, kun je al wel wat ontdekken over het sprookje in de nieuwe tentoonstelling', vertelt conceptleider Olaf Vugts van De Efteling.

Interactief

In het Efteling Museum komen bezoekers samen met de Sprookjessprokkelaar op een interactieve manier meer te weten over de sprookjes uit het Sprookjesbos. Als bezoekers binnenkomen zien ze dertig glazen kastjes met daarin een sprookjesvoorwerp. Op een grote plattegrond van het Sprookjesbos zijn dertig knoppen in te drukken. In het Sprookjesspel is het de kunst om het juiste kastje bij het juiste sprookje te zoeken.

|Doorsturen