Nieuws

Nominaties Junior Stadsdichter bekend

Door Peter van Oirschot

TILBURG - De nominaties voor de positie van Junior Stadsdichter 2018 zijn bekend. Veertien leerlingen van acht scholen voor het voortgezet onderwijs in Tilburg doen mee.

De genomineerde leerlingen komen tijdens een spannende podiumwedstrijd op dinsdag 20 maart van 19.30-22.00 uur in Factorium tegen elkaar uit voor de titel Junior Stadsdichter.

Tijdens de interne scholencompetitie heeft iedere school een eigen invulling gegeven aan het schrijf- en nominatietraject. Slechts twee regels waren van kracht: de gedichten moeten in het Nederlands geschreven zijn en over Tilburg gaan. De komende weken schrijven de genomineerde leerlingen een tweede stadsgedicht. Zij krijgen hierbij hulp van een redacteur. Ook volgen de leerlingen een performance workshop, zodat zij hun gedichten goed kunnen overbrengen op het podium.

Tijdens de podiumwedstrijd op 20 maart wijst de vakjury de twee beste kandidaten aan. Daarna is het aan het publiek om de uiteindelijke winnaar te kiezen. Naast gedichten zijn er deze avond verschillende (muzikale) optredens van onder andere Stadsdichter Onias Landveld en huidig Junior Stadsdichter Rozelijn van Gurp.

Wilt u hierbij aanwezig zijn stuur dan een e-mail naar lilyspaan@bibliotheekmb.nl o.v.v. Junior Stadsdichter en het aantal personen. De toegang is gratis, maar in verband met het beperkt aantal plaatsen is aanmelden noodzakelijk.

Meer informatie: www.juniorstadsdichter.nl en www.facebook.com/juniorstadsdichtertilburg

|Doorsturen