Nieuws

NS start proef WhatsApp-alert bij onveilige situatie

Door Petra Jansen

TILBURG - Wie een onveilig gevoel heeft in de trein of op het station, kan dit sinds kort via WhatsApp of sms melden bij de NS. De proef loopt onder meer op station Tilburg.

Het gaat om een proef van 6 maanden op treinen van het type Flirt en stations Eindhoven, Tilburg en Breda. NS doet deze proef op verzoek van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (ministerie van Infrastructuur en Waterstaat). De proef loopt op diverse trajecten, waaronder Tilburg Universiteit-Weert.

Direct contact

Via deze melding legt de reiziger direct contact met de NS Veiligheidscentrale. Hiermee krijgen reizigers een extra kanaal om met NS in contact te komen. Waar reizigers bijvoorbeeld via Twitter melding maken van dronken medereizigers, passagiers die meubilair vernielen of op een andere manier een onveilig gevoel veroorzaken, kan nu dezelfde melding (in stilte) gedaan worden via WhatsApp en later sms. Per situatie wordt bekeken welke actie nodig is. Als het gaat om een melding waarbij directe ondersteuning gewenst is, zal assistentie ingeroepen worden van een flexibel Veiligheid & Service-team of politie. Uiteraard blijft de oproep om met 112 te bellen in situaties waarin spoedeisende hulp noodzakelijk is. In andere situaties kan contact gelegd worden met de conducteur.

|Doorsturen