Nieuws

'Obstacle Run' en NK 'Highland Games'

Door Peter van Oirschot

TILBURG - In het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 juli is het Tilburgse Stadsbos013 volledig in Schotse sferen gehuld.

Met de Obstacle Run en het Nederlands kampioenschap Highland Games als blikvangers is er voor het publiek veel te beleven voor een hele dag vertier. Het centrum van het spektakel wordt gevormd door de Edinburg Arena, waar elk half uur een 'clan' vertrekt. Nadat de Clan Leader iedereen heeft klaargestoomd begint de strijd tegen de elementen. Hiervoor is een route van 12 kilometer met meer dan 30 obstakels uitgezet.

De finish en Splash Zone bevinden zich in de directe nabijheid van de start: hier kan het publiek de uitgeputte deelnemers helpen met afkoelen, voordat zij aan de laatste hordes beginnen: Brave Heart Ramp, Sky Bridge en als grote finale: Urguhart Castle. Kom in kilt en laat je schminken in de 'Brave Heart War Shop'.

De route van deze obstakelrun loopt vanuit Landgoed De Groene Kamer, langs de Oude Leij en strekt tot het Bels Lijntje. Deelnemers komen op plekken die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn, waardoor dit evenement een unieke kennismaking met de stadsnatuur is. Het Highland Edition plein is ingericht op het terrein van Landgoed De Groene Kamer, een landgoed nieuwe stijl in ontwikkeling.

Op zaterdag en zondag tussen 10.00 en 15.30 uur brandt de titelstrijd 'Sterkste Strijder van de Highland Edition' los. Zo'n 30 krachtpatsers nemen het tegen elkaar op bij oeroude Schotse onderdelen: Caber Toss (paalwerpen), steenwerpen (kogelstoten), gewichtwerpen, hooggooien en hamerslingeren (Hammer Throw). De presentatie is in handen van Wout Zijlstra, de voormalige 'Sterkste man van Nederland'.

'It's all about balance' is het thema van de Chill Zone. Kom tot rust in een hangmat en geniet van hemelse sferen en zacht wiegende muziek. Wie dat niet nodig heeft kan zich tegoed doen aan één van de verschillende bieren, een Highland Burger en genieten van gezellige muziek. De kleintjes kunnen zich laten schminken tot echte 'Braveheart Warriors' en op een Shetland pony de Tilburgse Highlands veroveren.

Kijk voor de laatste informatie op www.obstacleworld.nl

|Doorsturen