Nieuws

Oisterwijk geeft goede voorbeeld tijdens Nationaal Schoolontbijt

Door Peter van Oirschot

OISTERWIJK - Donderdagochtend 9 november brachten 25 kinderen van basisschool de Coppele uit Oisterwijk een bezoekje aan burgemeester Hans Janssen in het Raadhuis. Het was nog even spannend, want er bleek nog geen ontbijt te zijn! Met de inzet van de juffrouw en enkele medewerkers van de gemeente werd dat gelukkig snel opgelost, zodat de burgemeester en de kinderen konden genieten van een heerlijk en gezond ontbijtje.

In de Burgerzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo'n 3.000 basisscholen. Burgemeester Hans Janssen maakte kennis met de kinderen en samen bespraken ze het belang van een gezond ontbijt.

De burgemeester betaalde symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema 'Gezond ontbijten is geen kunst!'. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven. De leerlingen uit groep 7 namen de cheque met een bedrag van ¿ 500,- in ontvangst. Burgemeester Hans Janssen kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: "Vandaag hebben we onderstreept dat niet alleen een goed ontbijt, maar ook sport en cultuur aan de basis staan van een vrolijk kinderleven."

Het Burgemeestersontbijt in zo'n 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig. Nog steeds ontbijten veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

|Doorsturen