Nieuws

Olof viert negentig jaar studentenstad Tilburg

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Negentig jaar geleden werd net na de opening van de R.K. Handelshoogeschool (Tilburg University) het Tilburg Studenten Corps Sint Olof opgericht.

Joep de Beer

Olof groeide snel, aangezien toentertijd elke student aan de universiteit standaard lid werd van de vereniging. Nu, 90 jaar later, is Olof nog steeds een zeer actieve studentenvereniging met een rijke historie.

De vereniging viert dit negentigjarig bestaan groots. Een deel van de bouwhal op bedrijventerrein Kraaiven wordt omgebouwd tot lustrumterrein. Hierop worden in de periode van 8 tot en met 23 juli allerlei activiteiten georganiseerd, variërend van een bingo voor ouderen tot grote studentenfeesten.

Een ander terugkerend fenomeen is de Rijjool, die 10 juli plaats zal vinden. Tijdens deze stoet gaan alle 25 disputen van Olof in opgetooide, unieke voertuigen de stad door. De route loopt van de St. Oloflaan via de universiteit naar de binnenstad.

Daarnaast wordt op 14 juli in samenwerking met de Johan Stekelenburg Stichting een stadsdag georganiseerd, waarbij alle inwoners van Tilburg aan kunnen sluiten. Overdag is er in samenwerking met de Zonnebloem een leuk programma voor ouderen. Voor de kinderen zijn er onder andere springkussens, een voetbalveldje en een midgetgolfbaan. Ondertussen kunnen de ouders op het festivalterrein een drankje drinken en een hapje eten met de studenten van Olof.

Voor alle studenten vormen de open feesten op 13 en 18 juli de hoogtepunten. Hierbij zullen grote artiesten optreden en komen studenten uit heel Nederland samen om 90 jaar Olof uitbundig te vieren.

Kijk op www.oloflustrum.nl voor meer informatie over het programma.

|Doorsturen