Nieuws

Ondertekening Verklaring van Dordrecht op 'Coming Out Dag'

Door Peter van Oirschot

Joep de Beer

TILBURG - Op woensdag 11 oktober hing Tilburg de regenboogvlag uit voor Coming Out Dag 2017. Op deze dag wordt jaarlijks extra aandacht gevraagd voor de sociale acceptatie van LHBT'ers. Dit jaar kreeg deze dag in Tilburg extra betekenis. De gemeente ondertekende namelijk de Verklaring van Dordrecht.

Met het hijsen van de regenboogvlag geeft de gemeente Tilburg aan dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en zich geaccepteerd en sociaal veilig moet kunnen voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort.

Bij de gemeente Tilburg kan en moet iedereen mee kunnen doen, ongeacht geslacht, ras of seksualiteit. Daarom ondertekende wethouder Marcelle Hendrickx de verklaring van Dordrecht. Hiermee schaart de gemeente zich aan de zijde van de gemeentes Lelystad, Enschede, Utrecht, Den Haag en Amsterdam en zet zij de eerste stap om transgenderdiscriminatie op de eigen werkvloer te bestrijden. De bepalingen in de verklaring vormen samen een handvat voor het creëren en in stand houden van een transgendervriendelijke werkvloer en arbeidsmarkt.

|Doorsturen