Nieuws

Onderwijs staakt, De Wever zorgt voor kinderopvang

Door Caroline van de Oetelaar van Tilburgse Koerier

Een stakingsdag in het onderwijs zorgt voor hoofdbrekens bij menig werkende ouder. Een vrije dag voor de kinderen is problematisch als je een baan hebt en dus extra oppas moet regelen. Maar De Wever, een organisatie voor ouderenzorg in Tilburg, lost dat samen met haar medewerkers op!

Vrijdag 15 maart kunnen (klein)kinderen van medewerkers terecht bij De Hazelaar. Op deze locatie organiseert De Wever buitenschoolse opvang (BSO) voor leerlingen van de basisschool.

Het is in de eerste plaats de bedoeling dat de kinderen een leuke dag hebben. Daarnaast kunnen ze op een onbevangen manier kennismaken met ouderen en met de ouderenzorg. Zeker is dat veel ouderen het enorm waarderen als er jonge mensen zijn, dat geeft hun dag een bijzonder randje.

Medewerkers en vrijwilligers zullen speciale activiteiten organiseren. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan cupcakes bakken, meedoen met koersbal, voorlezen aan en door de cliënten, kringgesprekken over hun opa’s en oma’s. Bovendien kunnen ze van elkaar leren over computergebruik, over breien en haken.

Ook leerlingen van het voortgezet onderwijs zijn van harte welkom. Zij kunnen eventueel echt meehelpen in de zorg, een ervaring die ze mee kunnen nemen in hun beroepskeuze.

|Doorsturen