Nieuws

Ook Oud-Zuid heeft er een park bij

Door Petra Jansen van Tilburgse Koerier


TILBURG - Het Spoorpark is niet het enige park dat afgelopen weekend werd geopend. Ook Oud-Zuid heeft er sinds zaterdag een park bij, waarbij burgerparticipatie een belangrijke rol speelt.


Een springkussen, een suikerspinkraam en een optreden van percussieband Loods35: er werd zaterdagmiddag flink uitgepakt om de opening van het parkje met moestuin aan de Generaal de Wetstraat te vieren. Kersverse wethouder Rolph Dols verzorgde de officiële opening door een bordje te plaatsen bij een pas geplante eik.

Samenwerkingsverband

Zo’n 3 jaar geleden werd het plan geboren voor het parkje op een braakliggend terrein aan de Generaal de Wetstraat. Woningcorporatie TBV Wonen wilde het terrein, tussen twee scholen in, eigenlijk volbouwen met huizen. Na bezwaar van buurtbewoners werd dat teruggebracht tot een rijtje van 9 seniorenwoningen, de andere helft van het terrein werd een park. In het samenwerkingsverband zitten, naast de buurtbewoners, de gemeente en de woningcorporatie, ook de twee scholen: SBO Zonnesteen en VSO Parcours, die beide speciaal onderwijs verzorgen. Alle betrokkenen zorgen samen voor onderhoud van het park. Ook de huurders van de nieuwe, energieneutrale woningen zijn betrokken bij het park. Senioren van het nabijgelegen woonzorgcentrum Koningsvoorde zijn in hun nopjes met het nieuwe park; de bewoners waren dan ook in groten getale aanwezig tijdens de opening. In het park is een jeu de boules-baan, er zijn picknicktafels en een pingpongtafel. 

Integratie

Raadslid Hans Smolders, die de buurtbewoners de afgelopen jaren bijstond, ziet het met tevredenheid aan, al die verschillende groepen die nu samenwerken in dit project. “Integratie is zo belangrijk, laat ze maar samenwerken en elkaar beter leren kennen.”

 

Foto: Petra Jansen

Foto: Petra Jansen

|Doorsturen

Tilburg in Beeld