Nieuws

Open dag De Hoevens in Alphen

Door Peter van Oirschot

ALPHEN - Wat natuurbegraven precies inhoudt komt men te weten tijdens de open dag van natuurbegraafplaats De Hoevens, Goorstraat 4 in Alphen, op zondag 28 mei van 11.00-17.00 uur.

Naast lezingen is er een informatiemarkt met ecologische kisten, manden, urnen en rouwbloemwerk. Ook zijn enkele uitvaartverzorgers en rouwbegeleiders uit de regio aanwezig voor een goed gesprek.

De open dag op De Hoevens wordt georganiseerd in het kader van de landelijke 'Week van de Begraafplaats' waarbij ca. 80 begraafplaatsen in Nederland verschillende activiteiten organiseren. Ook sluit het aan op de campagne 'Zullen we over de dood praten?' van MORBidee, waarbij aandacht wordt gevraagd voor het gesprek rondom 'de dood' en het taboe dat daar veelal omheen rust.

In afscheidslocatie 'De Eik' vinden de gehele dag lezingen plaats. Onder andere over de mogelijkheden van De Hoevens. Maar ook over de kracht en troost die van de natuur uit gaat als je iemand hebt verloren. Harpiste Valérie Rijckmans zorgt met haar stemmige akoestische muziek voor een moment van bezinning.

Natuurbegraven vraagt om specifieke aandacht voor de materialen waarin begraven wordt en de wijze van grafmarkering. De informatiemarkt laat bezoekers zien welke bijzondere ecologische alternatieven er mogelijk zijn. Zo zijn er verschillende soorten ecologische kisten, manden, lijkwades, urnen en rouwboeketten te zien.

Tijdens de open dag is er volop gelegenheid om rond te wandelen over de natuurbegraafplaats. De medewerkers van De Hoevens staan paraat om eventuele vragen te beantwoorden. Ook is er een voorbeeldgraf te bezichtigen met tekst en uitleg van de grafdelver. Voor mindervaliden staat een rolstoel en electrokar klaar zodat ook zij de natuurbegraafplaats kunnen bezichtigen.

Meer informatie: www.natuurbegraafplaatsdehoevens.nl

|Doorsturen