Nieuws

Opening Bibliotheek LocHal groot succes

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Een nieuw Tilburgs pronkstuk is op woensdag 2 januari geopend: de bibliotheek in de LocHal.

Ans van Gorp. Foto: Laura Siliquini

In de voormalige locomotiefhal in de Spoorzone is de nieuwe bibliotheek te vinden met een oppervlakte van liefst 6.500 m2. En het is niet zo maar een bibliotheek, maar een bieb met een uitgebreide boekencollectie van circa 120.000 titels, met verschillende labs waar lezingen en activiteiten plaats vinden en een eigen Stadscafé.

Zo’n 5000 mensen nieuwsgierige mensen kwamen op de eerste dag een kijkje nemen. We vroegen enkele van hen naar een eerste reactie.

Ans van Gorp (83): Ik ben al 55 jaar vaste klant bij de Bibliotheek Midden-Brabant! Ik ken de bieb nog als plank in de Willem-II-straat en nu is het dit geworden. Ik ben overdonderd, maar ik heb vast zo te pakken hoe de nieuwe Bibliotheek in elkaar zit. Je ziet dat dit de Bibliotheek van de toekomst is.”

Gail (24): “Ik ben gisteren meteen hierheen gekomen om te studeren en vandaag ben ik er weer. Dus het bevalt goed! Mijn eerste indruk? Groots! En gaaf al die oude details van het gebouw, zoals de stalen balken. Je zal me hier in 2019 dus nog vaak zien!

Sandra en Marcel Souren met Vajèn (5), Jurian (7) en Marenthe (11): “Onze kinderen kun je hier gerust de hele dag achterlaten, die vermaken zich prima! Het is wel nog even zoeken waar alle boeken staan, maar het gebouw is heel mooi en ruim opgezet. We vinden het ook heel leuk dat die NS-details nog steeds te zien zijn.”

Openingsweekend

Op 25, 26 en 27 januari is het officiële openingsweekend van de Bibliotheek LocHal. Er zijn dan het hele weekend activiteiten voor jong en oud. Denk onder andere aan de grootste pubquiz van Tilburg, De Grote Rebelse-voorleesmarathon en een heuse Human Library. Kijk voor het volledige programma op www.openinglochal.nl

Fam. Souren Foto: Laura Siliquini

Gail Foto: Laura Siliquini

|Doorsturen