Nieuws

Opening nieuw carnavalsseizoen op Elf-Elf

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op zondag 11 november trapt carnavalsstichting Tilburg het nieuwe carnavalsseizoen af. Het gaat een heel speciaal jaar worden. Het openbaar carnaval viert namelijk 5×11 jaar carnaval in Tilburg. De viering van Elf-Elf begint om 11.11 uur.

De Stadhuisstraat wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot een groen-oranje feestpaleis. De Kruikenmarkt rondom de Heikese kerk geeft dit jaar een nieuwe draai aan de Elf-elfviering met marktkraampjes, blaaskapellen en een speciaal kinderprogramma. Deze markt duurt van 11.11 tot 14.11 uur. Het allerbelangrijkste moment, om 17.11 uur, is wanneer bekend gemaakt wordt wie zich dit jaar Prins van Kruikenstad mag noemen. Spetterende optredens van Helemaal Hollands, Trio Roept U Maar (RUM) en DJ Bompa & de Mens maken de feestelijkheden die avond compleet.

Je loopt het festivalterrein binnen op vertoon van het nieuwe stadsembleem. Dokmardeurs hebben het stadsembleem per post ontvangen. Geen Dokmarkeur? Koop dan tot en met 10 november voor € 3,50 een stadsembleem bij Klein Cafe Van Horen Zeggen aan de Stadhuisstraat of Café Stoffel aan de Korte Heuvel. Het stadsembleem is ook te koop op de dag zelf.

|Doorsturen