Nieuws

Organisaties bundelen krachten tegen financieel misbruik ouderen

Door Petra Jansen

TILBURG - Vanaf donderdag 16 mei zullen verschillende organisaties in de regio de krachten bundelen als het gaat om het tegengaan van financieel misbruik van ouderen.

Als Tilburgse alliantie van partijen die professioneel betrokken zijn bij ouderen, neemt het netwerk het voortouw om ouderen financieel weerbaarder te maken en misbruik eerder te signaleren. Door met elkaar samen te werken in de alliantie, willen de aangesloten organisaties de bewustwording onder professionals over het financieel misbruik van ouderen vergroten. Ook kunnen kennis, expertise en ervaringen makkelijker met elkaar uitgewisseld worden. Het verbinden van de mensen in het werkveld moet ervoor zorgen dat financieel misbruik eerder herkend gaat worden. Daarnaast wil de alliantie ook ouderen gaan helpen om hun zaken zodanig te regelen, dat de kans op financiële uitbuiting afneemt.

Deelnemers

De Tilburgse alliantie bestaat uit ABN AMRO Bank, Daamen de Kort van Tuijl Notarissen, Politie Zeeland-West-Brabant, Rabobank, Veilig Thuis Midden Brabant, De Wever, Willems & Smeets Notarissen en 013 Bewindvoering en Budgetbeheer. Op 16 mei komen deze partijeen bijeen voor een startbijeenkomst.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld