Nieuws

Augmented Reality Applicatie in Spoorzone


Vanaf 18 is de AR-app van BlewScreen online

Op zondag 18 december komt de Augmented Reality-applicatie “Spoor013” online via GooglePlay. De app geeft de geschiedenis van de voormalige hoofdwerkplaats weer en is een productie van Tilburgse app-ontwikkelaar BlewScreen in opdracht van Zuidlijn.

Spoor013 brengt de voormalige hoofdwerkplaats opnieuw te leven. De applicatie maakt gebruik van de camera in smartphones. Over dat camerabeeld wordt een laagje heen gelegd. Deze laag bestaat uit objecten en architectuur uit de periode 1980-1990. Dat laagje bestaat uit driedimensionale digitale objecten die zijn uitgewerkt door BlewScreen op basis van historische foto’s, tekeningen en de verhalen van de mensen die op de hoofdwerkplaats hebben gewerkt.

De applicatie is gratis te downloaden vanaf zondag en te vinden onder de naam “Spoor013.” Tussen 10:00 en 15:30 zijn er medewerkers van BlewScreen aanwezig om mensen te helpen met het downloaden en gebruiken van de app.

De AR-app laat zien hoe drie locaties in de spoorzone er vroeger uitzagen. Dat is ten eerste de Polygonale hal, specifiek vanaf de betonnen trap op de nieuwe zuidkant van het station. Ten tweede de draaierij en het gat in de muur, te zien vanaf de zuidkant bij de roldeur. Tot slot is er de achterkant van de Hall of Fame.

Het project wordt mogelijk gemaakt door Zuidlijn, een samenwerkingsverband tussen de spoorzones in de B5, de vijf grootste Brabantse steden; Breda, Tilburg, ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Helmond. Zuidlijn beoogt met een prikkelende reeks van uiteenlopende culturele en creatieve events de aandacht te vestigen op de spoorzones. Het doel is meer levendigheid en dynamiek te genereren in deze boeiende gebieden in de steden

|Doorsturen

Tilburg in Beeld