Nieuws

Christmas Party op het Cobbenhagenlyceum


Op woensdagavond 21 december werd er op het Cobbenhagenlyceum in Tilburg een Christmas Party georganiseerd voor de gehele tweetalige afdeling van de school. Een mooie gelegenheid voor leerlingen, docenten en ouders om in een gezellige sfeer ervaringen en eten met elkaar te delen.

Het idee voor een Christmas Party is ontstaan uit de wens van docenten om ouders meer te betrekken bij de school en de opleiding van hun kinderen. Onder het motto: “bring some food, share some food” organiseerde het TTO-team van het Cobbenhagenlyceum een heuse Christmas Party voor alle jaarlagen van het TweeTalig Onderwijs. Met als voertaal Engels en met allerlei toneelstukjes, liedjes en live muziek, uitgevoerd door leerlingen en docenten, werd het een avond met een gezellige, informele sfeer. Alles werd door de organisatie uit de kast getrokken. Versieringen, een ‘foute kersttruien’ competitie, een ‘echte’ Santa Claus, en ook de Christmas crackers, een traditioneel Engels gebruik, ontbraken niet.

In de onderbouw van het lyceum kunnen leerlingen van het TTO een programma volgen waarin de meeste vakken in het Engels worden gegeven. Het derde jaar (de eerste fase) wordt afgesloten met het Junior Certificate. Hierna kunnen leerlingen in de bovenbouw vakken in het Engels volgen en kunnen ze kiezen voor het speciale programma voor het vak Engels dat opleidt voor het International Baccalaureate (IB) Certificate in English.

|Doorsturen