In Beeld

Dautzenberg wint Impact Award 2016 met Quiet 500

Door Caroline van de Oetelaar

TILBURG - Anton Dautzenberg heeft de Impact Award 2016 gewonnen. Deze impactproducent krijgt de prijs voor zijn rol bij het project Quiet 500.

"De impactproducent onderscheidde zich door zijn inzet en vermogen om een grote groep mensen te organiseren en te mobiliseren rond het bespreekbaar maken van stille armoede en daarbij veel publiciteit te genereren. De jury was unaniem in haar oordeel dat Anton Dautzenberg de winnaar is van de Impact Award 2016", aldus juryvoorzitter Hedy d'Ancona. The Art of Impact kent Dautzenberg een bedrag van € 30.000,- toe om een volgend project met maatschappelijke impact te ondersteunen.

De Impact Award, de kunstprijs voor niet-kunstenaars, is een initiatief van The Art of Impact. De prijs waardeert diegenen die vaak buiten de spotlights, veel werk verzetten om een kunstenaar maatschappelijke impact te laten hebben. Met de introductie van de term impactproducent en deze prijs, wordt het belang van deze bruggenbouwers van de samenleving onderstreept. De Quiet500 & Quiet Community werd uit 122 inzendingen geselecteerd.

Aan de Award is een geldprijs gekoppeld van €30.000,-. Dit geld zal Anton Dautzenberg inzetten als 'doorgeefgeld' aan zes kunstenaars die elk een financieel duwtje in de rug (€5.000,-) kunnen gebruiken. Wanneer het hen weer voor de wind gaat, is het de bedoeling dat zij het geld weer doorgeven aan iemand anders, die het nodig heeft.

Het idee 'doorgeefgeld' is geïnspireerd op het initiatief van een dame die, na het lezen van de Quiet 500, een deel van haar erfenis doneerde en hiermee graag anderen wil helpen.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld