Nieuws

De boer op met Natureluurs van IVN Oisterwijk

Door jeanny tolboom

Varkens, we hebben er bijna dagelijks mee te maken. We gebruiken spullen die van varkens zijn gemaakt en we eten met regelmaat vlees dat afkomstig is van het varken. Vaak staat een varkensbedrijf negatief in de publiciteit. Dat is niet altijd terecht. Veel bedrijven houden rekening met dierenwelzijn en proberen met passie en overtuiging met deze dieren bezig te zijn.

Op zondag 22 januari gaan we met Natureluurs op bezoek bij een varkensboerderij. Daar zullen we zien dat een varken een heel leuk, intelligent en speels dier is. We krijgen een rondleiding op het bedrijf, doen een leuke varkensquiz en doe-opdrachten over varkens. Hiermee proberen we de kinderen wat meer bij te brengen over het stukje vlees wat 's avonds op hun bord ligt.

Heeft u een zoon of dochter, neefjes of nichtjes of kinderen in uw omgeving, die graag mee willen doen met deze activiteit op zondag 22 januari van 10.00 - 12.00 uur, geef hem of haar dan vóór 20 januari op via het aanmeldformulier op www.ivnoisterwijk.nl, onder Natureluurs. Reageer snel, want vol=vol. Na aanmelding krijgt u de details over deze activiteit.

De activiteit is voor kinderen tussen de 6 en 13 jaar. Is uw kind (huisgenoot)lid van IVN Oisterwijk dan is de deelname gratis. Is uw kind nog geen lid! Geen probleem, we vragen dan een kleine bijdrage van € 2,50 per keer. Natuurlijk mogen ze gerust een vriendje of vriendinnetje meenemen, iedereen is welkom.

Natureluurs

Natureluurs is de jeugdwerkgroep van IVN Oisterwijk en omstreken. Onder leiding van enkele ervaren IVN-vrijwilligers en natuurgidsen gaan we eens per maand de natuur in. Onze activiteiten vinden meestal plaats op zondagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Is uw kind (huisgenoot)lid van IVN Oisterwijk dan is de deelname gratis. Is uw kind nog geen lid! Geen probleem, we vragen dan om een kleine bijdrage van € 2,50 per keer. Natuurlijk mogen ze gerust een vriendje of vriendinnetje meenemen, iedereen is welkom. Meer informatie over IVN Oisterwijk vind je op www.ivnoisterwijk.nl.

www.ivnoisterwijk.nl

|Doorsturen