Nieuws

Directeur-hoofdconservator Hendrik Driessen van De Pont onderscheiden

Door Peter van Oirschot

'S-HERTOGENBOSCH - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de provincie Noord-Brabant ontving Hendrik Driessen, directeur/hoofdconservator van Museum De Pont, uit handen van de commissaris van de Koning, Wim van de Donk, de provinciale onderscheiding Hertog Jan. De provinciale onderscheiding Hertog Jan wordt toegekend aan mensen die zich voor Brabant bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.

Hendrik Driessen (Heemstede, 1952) studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en werd daarna actief in de museumwereld. Hij werkte in het Gemeentemuseum van Arnhem, het Stedelijk Museum van Amsterdam om vervolgens directeur te worden van het Van Abbemuseum. In 1989 werd hij directeur van het Museum De Pont voor eigentijdse moderne kunst in Tilburg, dat tot stand kwam uit de nalatenschap van jurist en zakenman Jan de Pont. Het museum vierde in 2016 het 20 jarig bestaan. Hendrik

Driessen heeft er als hoofdconservator en directeur toe bijgedragen, dat het museum internationaal aanzien verwierf met exposities van moderne kunst en kunstenaars met een grote reputatie.

|Doorsturen