Nieuws

Do it yourself @ De Pont museum en Vincents Tekenlokaal

Door Jojanneke van Zandwijk
Cursisten exposeren hun werk

Zeven jonge talenten van het kunstproject ‘Do it yourself @ De Pont museum en Vincents Tekenlokaal’ exposeren vanaf 19 januari 2017 hun werken in een expositie in het tekenlokaal. De Pont museum en Vincents Tekenlokaal organiseerden Do it yourself voor jongeren van 13 tot en met 16 jaar. Deze creatieve, jonge kunstliefhebbers zijn vanaf september druk in de weer geweest met het maken van nieuw werk. De expositie brengt de eindresultaten bij elkaar.

De deelnemers kwamen regelmatig bijeen op zaterdagmiddagen. Samen onderzochten ze in De Pont kunst van nu, ontmoetten ze kunstenaars en namen ze een kijkje achter de schermen van een museum. In het tekenlokaal werkten ze onder begeleiding van een kunstenaar aan nieuw werk, waarbij nieuwe technieken werden gebruikt. Zo werd tekenen gecombineerd met fotografie, waardoor collages ontstonden. Ze waren ook aanwezig bij de opening van de expositie van Hester Oerlemans in De Pont museum. Hoe een opening in zijn werk gaat, hebben ze dus ervaren. Nu is het de beurt aan henzelf om hun eigen opening op 19 januari voor te bereiden.

Iedereen is welkom om te komen kijken naar hun werk in Vincents Tekenlokaal. Je hebt kans dan één van de kunstenaars-in-spé te ontmoeten en met ze in gesprek te gaan over hun werk. De expositie is te bekijken in de weekenden van 21/22, 28/29 januari en op woensdagmiddag 25 januari van 13.00 tot 17.00 uur. Tot 12 jaar is de entree gratis, boven 12 jaar € 2,50.

Op de openingsavond gaan de jonge kunstenaars ook nog naar De Pont om daar hun inspiratiebronnen te laten zien. Gratis van 17 tot 20 uur!

Meer informatie op www.depont.nl en www.vincentstekenlokaal.nl

|Doorsturen