Nieuws

Feest op Zondagmiddag 15 september

‘Petje af’ voor 25 jarige Hoed & Hoed

Door Caroline van de Oetelaar

TILBURG - Hoedenspeciaalzaak Hoed & Hoed aan de Korvelseweg bestaat 25 jaar en viert dat met haar klanten.

Met een collectie van 200 zelfgemaakte hoeden startte eigenaresse Marleen Mangnus in september 1994 haar winkel onder de toenmalige naam ‘Hat Saloon’.

 Na haar opleiding tot docent textiele werkvormen en tekenen koos de ontwerpster echter niet voor een carrière voor de klas maar voor een plaats in haar eigen winkel en atelier. Daar kan zij haar eigen hoeden maken, presenteren en uiteindelijk verkopen. Tegelijkertijd nam zij ook nog de tijd om geïnteresseerden les te geven in het vak van hoeden maken.

Verandering

De afgelopen 25 jaar is er wel het een en ander at veranderd in het hoeden dragen. Ondanks dat het aantal feestelijke gelegenheden waar een hoed gewenst is, kleiner is geworden, is het product juist andersom exclusiever geworden. Dat komt doordat het gamma van materialen voor de productie steeds breder werd. Zo vertelt Mangnus met trots dat zij ondertussen ook hoeden heeft gemaakt waarin materialen verwerkt worden als klei, papier en zelfs gerecycled fruitdozenkarton.

 

“Het geeft je natuurlijk ook een kik als er door vrouwelijke bewindslieden op Prinsjesdag hoeden van jouw hand gedragen worden, zoals afgelopen jaar door VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen en D66-Kamerlid Jessica van Eijs”, vertelt Mangnus. “Het is alleen jammer dat je als winkel niet meteen gezien wordt als ontwerpster, ondanks dat daar je hart ligt.”

Bredere visie

Sinds 3 jaar is Hoed & Hoed ook vertegenwoordiger voor de BeNeLux voor de Amerikaanse Bollman Hat Company. Een grote hoedenproducent van diverse merken. Hoed & Hoed voert de merken Bailey en Bretmar. Mangnus geeft te kennen dat deze vertegenwoordiging voor een bredere visie heeft gezorgd, ook omdat ze sindsdien als agent in andere hoedenspeciaalzaken in het land komt.

Petje af

Een zilveren jubileum van een kleine gespecialiseerde zaak als Hoed & Hoed verdient respect. Daar neem je zogezegd je pet voor af en daar mag je als ondernemer ook trots op zijn.

 

Zondag 15 september viert Mangnus haar jubileum met haar klanten en andere geïnteresseerden. Van 13 tot 17 uur kan in zowel de winkel als ook in het atelier gekeken worden wat Hoed & Hoed tot een hoedenspeciaalzaak maakt. Hoed & Hoed is al 25 jaar gevestigd op de Korvelseweg 237 in Tilburg.

|Doorsturen