Nieuws

Pictogram voor kroepoekdak


Ivo van Leeuwen (rechts) en bouwmanager Stan Sontrop bij de overhandiging van het pictogram van het bekende kroepoekdak

TILBURG - Het dak van station Tilburg blinkt als nooit tevoren. Een knap staaltje werk van de schilders die bijna anderhalf jaar stonden te zwoegen op de steigers. Hout en staal zien er uit als nieuw en zijn voor jaren beschermd tegen slijtage en roest. En dankzij het nieuwe glas in de lichtstraten zijn de lucht en de wolken weer zichtbaar.

Het zogeheten kroepoekdak heeft een eigen pictogram gekregen. Dat is ontworpen door de kunstenaars van het project TilburgSans. Zij maken een zogeheten typografisch portret van de stad. De kunstenaars Ivo van Leeuwen en Sander Neijnens overhandigden onlangs het eerste exemplaar aan bouwmanager Stan Sontrop.

Het werk op en bij het station gaat door. Zo komt er een nieuwe, bewaakte fietsenstalling aan de kant van de Burgemeester Brokxlaan, die plaats moet bieden aan circa 3900 fietsen. Reizigers kunnen hier iedere keer opnieuw hun fiets de eerste 24 uur gratis parkeren. De stalling zal in de loop van 2020 klaar zijn. Na de oplevering van deze stalling aan de noordzijde wordt gestart met de bouw van een nieuwe fietsenstalling voor nogeens 3600 fietsen aan de kant van het centrum. Verder wordt achter de schermen gewerkt aan het ontwerp van een vierde perron op het station.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld