Nieuws

Piet Spijkers draagt werkzaamheden Oekraïne over

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Nadat Piet Spijkers in 1991 stopte als mede-eigenaar van winkelketen de Harense Smid Tilburg wilde hij zich belangeloos gaan inzetten voor kinderen in straatarme landen. De keuze viel op Oekraïne, een land dat na het uiteenvallen van de Sovjet Unie als een ontwikkelingsland getypeerd kan worden en dat te kampen had met de gevolgen van de nucleaire ramp in Tsjernobyl.

Spijkers richtte daarvoor de Stichting Humanitaire Hulp kinderen Oekraïne op. Met zijn stichting en als bestuurslid van de Stichting Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis Buiten Gewone Grenzen werden veel hulpprojecten opgezet en werd hij hiervoor nationaal en internationaal onderscheiden.

Na een bestuurslidmaatschap van bijna 24 jaar van Stichting ETZ Buiten Gewone Grenzen en na 25 jaar Stichting Humanitaire Hulp kinderen Oekraïne wil hij nu zijn werkzaamheden afbouwen en overdragen aan Jeanette de Graaf, beleidsmedewerkster van het ETZ Tilburg. Woensdagmiddag 29 maart is in het auditorium van het ETZ aan de Dr. Deelenlaan 5 in Tilburg stilgestaan bij de vele humanitaire activiteiten van Piet Spijkers in Oekraïne.

Bij deze gelegenheid heeft de Tilburger zijn derde boek Eenmaal komt de morgen dat het beter wordt, 25 jaar Humanitaire hulp kinderen Oekraïne gepresenteerd en overhandigd aan de ambassadeur van Oekraïne in Nederland, dhr. O. Horin, die als speciale gast aanwezig was.

|Doorsturen