Nieuws

Piushaven Wintergloed opvolger Lichtjesfeest


TILBURG - Piushaven Wintergloed is een cultureel havenfestival vol licht, ontmoetingen, muziek, optredens en warme lekkernijen.

Rob Dirksen

Het evenement vindt plaats op zaterdag 9 december van 19.00 tot 23.00 uur in de Piushaven. Voorafgaand start om 18.00 uur een Lampionnenoptocht voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Piushaven Wintergloed is het vervolg op het oude bekende Lichtjesfeest. Dit jaar weer een slag groter dan afgelopen jaar, maar wel met de warme, intieme sfeer van het Lichtjesfeest. Een toegankelijk cultureel havenfeest waarin ontmoeting, verbinding en inspiratie centraal staan. Amateurkunstenaars werken samen met professionele kunstenaars, nieuwe Nederlanders werken samen met geboren Tilburgers, ondernemers werken samen met buurtbewoners.

Kilometer

Op 9 december is de haven een sfeervol verlicht decor voor een bijna kilometer lange, doorlopende culturele voorstelling in een winterse sfeer. Tussen de kop van de haven en Villa Pastorie kan het publiek op circa 18 locaties genieten van uiteenlopende optredens en voorstellingen. Er zijn podia op het water, aan de kade, op enkele schepen van de Tilburgse museumhaven, op terrassen, de Love Boat en bij ondernemers buiten en binnen. De programmering is in handen van Boy Jonkergouw van Goed is Goed Producties. Er wordt samen gewerkt met Stichting Thuishaven Tilburg, Piushaven

Levend Podium, Horeca Piushaven en diverse Tilburgse culturele disciplines. Op diverse locaties kunnen de bezoekers zich warmen aan vuurtjes in olievaten, een winters hapje en drankje en vooral... aan het samenzijn met buurt- en stadsgenoten en optredens die je raken. Variërend van akoestische muziek tot koren, folk, dans, circusacts en theatervertellingen.

Met o.a. popkoor AKoorT en de Tilburgse Opera, presentator Oscar Kocken en singer songwriters Demira Jansen, Claudy, Eva van Pelt en Joost van Dijk, folkbands Ogham en We nun Henk, de bands Creep-in-in en Goldfish, dans van Showemdans, Sentimento; een draaiorgel van levende muzikanten, muziektheater op straat van EELT en Pop up Cinema met nostalgische Tilburgse winterbeelden.

Vliegende Wensboten

De Piushaven krijgt vanaf 9 december een bijzondere en toepasselijke aankleding; 15 Silhouetten van boten 'vliegen' tussen de bomen over de haven deze winter... Een concept van kunstcollectief Bouwjaar '84.

Voor kinderen van 4 tot 12 jaar start Piushaven Wintergloed om 18.00 uur met een lampionnenoptocht o.l.v. Contour DeTwern.

Kijk voor meer informatie op www.piushaven.nl

|Doorsturen