Nieuws

Kerstconcerten Dongens Mannenkoor met Portugese sopraan


Traditiegetrouw geeft het Dongens Mannenkoor weer een tweetal gratis toegankelijke Kerstconcerten in Dongen. Dit jaar is de gastsoliste Sara Moreira Marques, een portugese sopraan, sinds 2012 studerend en werkzaam in Nederland.

Op haar zesde levensjaar begon ze al een opleding aan het conservatorium van Braga, Portugal. In 2011 haalde ze haar Bachelor in Klassieke Zang in Portugal en haar Master in 2015 bij Codarts, Hogeschool voor de Kunsten, in Rotterdam. Als soliste en in ensembles is ze een graag geziene en gehoorde sopraan. Het Dongens Mannenkoor is daarom trots deze zangeres te kunnen contracteren.

De vaste pianist van het Dongens Mannenkoor, Erik van Soelen, heeft de drukke taak om zowel het koor als de soliste te begeleiden en daarnaast nog enkele solistische pianowerken uit te voeren. Dirigent Jan Terpstra zal het allemaal in goede banen leiden.

Wederom is er voor een gevarieerd repertoire gekozen met solistische inbreng, samenspel en samenzang met het publiek. Van het Latijnse 'Transeamus' tot een Brabantse 'Stille Nacht'. Het mannenkoor en soliste te zijn onderandere te horen met 'The Holy City' en 'King all Glorious'.

Als vanouds biedt het Dongens Mannenkoor deze concerten aan aan de Dongense gemeenschap en liefhebbers van ver daarbuiten. En nog steeds doet zij dit zonder entree te heffen. Uw waardering kunt u tonen in applaus en de collecte na afloop.

De twee Kerstconcerten worden gehouden op woensdag 21 december in de kapel van het klooster van de Zusters Franciscanessen; ingang via de Schoolstraat in Dongen. Twee dagen later, op vrijdag 23 december, is de concertlocatie de Oude Kerk aan de Kerkstraat in Dongen. Aanvang van beide is 20.00 uur. De locaties zijn vanaf 19:30 uur toegankelijk voor publiek.

www.dongensmannenkoor.nl

|Doorsturen

Tilburg in Beeld