Nieuws

Koningsdag nu al een heet hangijzer

Door Peter van Oirschot

TILBURG — Veel tumult de afgelopen dagen rond de 'uitgelekte' route van Koningsdag. Een storm in een glas water, zo zegt de gemeente.

DOOR RENÉ HAANS

Theun van den Boer, projectleider communicatie Koningsdag 2017, ontkrachtte meteen het gerucht dat de route van Koningsdag al op straat lag. "Afgelopen weekend verschenen berichten in de media dat de route van Koningsdag op straat zou liggen. Wij hebben begrepen dat het waarschijnlijk om een presentatie gaat die wij houden voor onze partners in de stad en de regio. De route die in die presentatie staat is fictief en gemaakt om aan de partners te kunnen uitleggen wat erbij komt kijken als je met Koningsdag de koninklijke familie in je stad ontvangt. Wij presenteren het officiële programma en de definitieve route in het voorjaar."

Publiciteitsstunt

"Samen met de stad wordt er momenteel hard gewerkt aan een programma voor het koninklijke bezoek," zei burgemeester Noordanus bij de presentatie van het logo voor koningsdag. Het Brabants Dagblad meldde vorige week een voorlopige presentatie van het programma, inclusief routekaartjes. Die zou in het bezit zijn van meerdere personen buiten de kring van vertrouwelingen. De kaartjes zouden onder meer posities van politie en hulpdiensten, beveiligingscamera's en roadblocks bevatten. De route die Willem-Alexander loopt, gaat, volgens die presentatie, grotendeels door het historisch deel van de Tilburgse binnenstad en komt ook in de Spoorzone.

Reacties via Twitter waren talrijk. 'Hoezo, geheime route, iedereen weet toch dat de route door het centrum gaat lopen. Het zal wel Spoorzone of Piushaven worden. In twee uur kunnen ze toch niet alles zien.'

Als publiciteitsstunt had het niet beter gekund.

|Doorsturen