Nieuws

Lezing IVN Oisterwijk over amfibieën

Door jeanny tolboom

PERSBERICHT

Op dinsdag 31 januari 2017 is er op verzoek van de Paddenwerkgroep van IVN Oisterwijk een extra lezing ingepland. Deze zal plaatsvinden in Wijkcentrum Pannenschuur, Lavendel 7 te Oisterwijk en starten om 20.00u. Edo Goverse van Ravon zal ons komen vertellen over de amfibieën die hier in de omgeving voorkomen. Ook zal hij uitleggen waarom amfibieën in het voorjaar hulp nodig hebben als ze, op weg naar hun voortplantingsgebieden, doorgaande wegen kruisen.

Daarnaast zal hij vertellen wat RAVON doet met de gegevens die door vrijwilligers verzameld worden in het kader van het Meetnet Amfibieën. Ook onze Paddenwerkgroep werkt hier al een aantal jaren aan mee.

De Paddenwerkgroep wil in 2017 weer de tunnels aan zowel de Rosepdreef als aan de Heisteeg gaan inventariseren en kan daarbij nog hulp gebruiken. Mocht het je nu leuk lijken om wat meer te leren over amfibieën en een ochtend in de week ongeveer een uurtje tijd hebben in de periode februari-april 2017, kom dan vooral ook luisteren naar de lezing. Leden van de werkgroep zullen aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden en aanmeldingen te noteren. Ervaring is niet vereist.

U bent van harte welkom op 31 januari bij de gratis lezing over amfibieën.

www.ivnoisterwijk.nl www.lnmh.nl

|Doorsturen