Nieuws

Maart is maand vol theater in NWE Vorst

Door Peter van Oirschot

TILBURG - In oktober is het Dansmaand in Tilburg. Misschien wordt het tijd om maart uit te roepen tot de maand van het theater. Want tussen donderdag 9 en vrijdag 31 maart heeft De NWE Vorst liefst acht theatervoorstellingen voor u in petto, waaronder twee kindervoorstellingen.

foto: Sanne Peper

 

Om dat te vieren wordt de lezers van de Tilburgse Koerier voor deze voorstellingen € 3,00 korting per kaartje aangeboden! Ga naar www.denwevorst.nl en voer tijdens het bestellen van de tickets de kortingscode KOERIER17 in. Zo maakt u automatisch gebruik van de korting.

Het programma van de theatermaand bij De NWE Vorst ziet er als volgt uit:

Donderdag 9 maart, 20.30 uur: De NWE tijd/tijdelijke samenscholing: We take it from here

Tijdelijke Samenscholing en Rebekka de Wit deden een schokkende ontdekking over schuldgevoel: ons grootste schuldgevoel gaat uit naar degenen van wie we het meeste houden. In deze voorstelling proberen ze hun eigen 'schuld' in kaart te brengen. Rebekka de Wit schreef de tekst en Stan Vreeken componeerde zes nieuwe nummers voor deze openhartige voorstelling over schuld en vergeving.

Donderdag 16 maart, 20.30 uur: tgECHO: Burgerlijke Schemering

In een tijd waarin iedereen bijzonder en uniek probeert te zijn, vallen de wérkelijk andersdenkenden en -doeners buiten de boot. tgECHO neemt het daarom op voor het absurde en het waanzinnige.

Zaterdag 18 maart, 20.30 uur: Benjamin Verdonck & Willy Thomas: Wat ik graag zou zijn als ik niet was wat ik ben

In zijn boek wat ik graag zou zijn als ik niet was wat ik ben laat schrijver/journalist César Bruto iemand aan het woord die onverbloemd en simplistisch uiteenzet hoe hij de dingen aan zou pakken mocht hij vakbondsleider zijn, of tandarts of uitvinder. Benjamin Verdonck en Willy Thomas zien deze licht absurde verhalen als een opeenstapeling van pogingen om richting te geven aan een bestaan in een steeds complexere, absurde wereld.

Woensdag 22 maart, 20.00 uur: De Gemeenschap: De Shakespeare Club

Vijf spelers verbeelden een fraai kostuumdrama over een vorstin in een hooggelegen paleis. Ze heeft het moeilijk met haar twee kinderen, die vooral hunkeren naar de genegenheid van hun seksegenoten. Wanneer de hoge en kille paleiszaal transformeert tot een vintage homodisco, gaan de leden van De Shakespeare Club met verbeten energie op zoek naar zichzelf.

Vrijdag 24 maart, 20.30 uur: Julian Hetzel/Frascati Producties, ism & Heit: The Automated Sniper

The Automated Sniper is een lezing, moderne dans en een kritisch pamflet, maar ook een spannende game. Twee performers worden live on stage beschoten met een op afstand bestuurbaar automatisch wapen dat boven het publiek hangt. De operator zit in een safe place in het Midden Oosten en is via een live internetverbinding aanwezig.

Zaterdag 25 maart, 20.30 uur: Nina Spijkers/Toneelschuur Producties: Ivanov

Spijkers kiest voor een klassieker van Tsjechov en zet deze naar haar eigen hand met een enorme hoeveelheid energie en humor. Een Tsjechov om naar uit te kijken.

Zaterdag 18 mrt 15.30 en 19.00 uur: Sanne Nouws/Stip: Hendrik IV - Ongeschikt voor kinderen (8+)

Sanne Nouws speelt graag met de spelregels. In deze humoristische kindervoorstelling zoekt ze samen met het publiek uit wat eigenlijk wel en niet geschikt is voor kinderen.

Vrijdag 31 maart, 19.00 uur: Dood Paard: Het raadsel van alles wat leeft (11+)

In deze theatrale bewerking van het succesvolle boek van Jan Paul Schutten worden grote vragen gesteld: Waarom lijken alle baby's op elkaar? In een 'Wunderkammer' vol rariteiten, opgezette beesten en embryo's op sterk water ontmoet een pantoffeldiertje een hert met een enorm gewei, wordt er met letterpasta uitgelegd hoe DNA werkt en vindt er een experiment plaats om een natuurspons te vernietigen. Deze muzikale komedie is een ode aan het wetenschappelijk onderzoek.

|Doorsturen