Nieuws

Marc Meeuwis directeur Citymarketing Tilburg


TILBURG - Per 1 januari heeft de stichting Citymarketing Tilburg een nieuwe directeur: Marc Meeuwis, voormalig lid van de Raad van Toezicht Citymarketing. Hij volgt Pieter de Jong op. Tot zijn taken behoren de dagelijkse leiding en aansturing van het team, het uitbouwen van het netwerk van de organisatie en het verder uitdragen van de citymarketingvisie. Pieter de Jong stapt terug en gaat zich richten op de creatieve en strategische kant van de marketing.

Sinds oktober 2015 heeft de Pieter de Jong zich met ziel en zaligheid ingezet om Tilburg nog bekender te maken op lokaal, regionaal en nationaal niveau. De Jong: "Tilburg kennen is van Tilburg houden. Ik ben trots op de taak die ik ruim een jaar lang voor deze stad heb mogen vervullen. In dat jaar is me echter duidelijk geworden dat mijn passie ligt op het creatieve, strategische vlak. Niet bij bedrijfsvoering."

"Wij hebben gezien dat de kracht van Pieter ligt bij creatieve opdrachten. In 2015 zijn we samen aan een avontuur begonnen. Dit avontuur heeft Tilburg veel gebracht zoals o.a. nationale aandacht voor de Tilburgse Kermis middels de expositie rondom luchtbuks Ria, een bidbook van Tilburg, en op sport-/cultuurgebied de prachtige documentaire over de Tilburg Trappers. Daar zijn we Pieter zeer erkentelijk voor," stelt Jan Welmers, voorzitter Raad van Toezicht Citymarketing.

De nieuwe zakelijk leider is geen onbekende in de stad. Welmers: "Wij zijn zeer verheugd met het aantreden van Marc Meeuwis als onze nieuwe zakelijk directeur. Marc is een Tilburger in hart en nieren. In combinatie met zijn competenties op het gebied van bedrijfsvoering en zijn enorme netwerk, zal hij de organisatie en de stad weer een stap verder brengen."

In februari presenteert Marc Meeuwis het jaarplan 2017 aan de leden van de commissie Vestigingsklimaat van de gemeente Tilburg. Een moment om terug te kijken op de resultaten in 2016, de ambities van Citymarketing voor 2017 en een uitgelezen kans voor de politici en de nieuwe directeur om nader kennis te maken.

|Doorsturen