Nieuws

Marc Mulders ereburger van Brabant

Door Peter van Oirschot

'S-HERTOGENBOSCH - Marc Mulders ontving tijdens de nieuwjaarsreceptie van de provincie Noord-Brabant uit handen van commissaris van de Koning Wim van de Donk de Provinciepenning. Daarmee is Marc Mulders ereburger van Brabant geworden.

Marc Mulders (Tilburg, 1958) is een kunstenaar die nationaal en internationaal bekendheid kreeg. Hij combineert in zijn werk zijn kunst met dynamiek en een zeer Brabantse aandacht voor ambacht en vakmanschap. Hij maakt aquarellen, schilderijen, fotografeert en is een glazenier. Hij maakte glas-in-lood ramen voor onder meer de Sint Stevenskerk in Nijmegen, het Museum Catharijne Convent in Utrecht, de Sint-Janskerk in Gouda, de sint Janskathedraal in 's-Hertogenbosch en de Nieuwe Kerk in

Amsterdam. Dit laatste werk, 'een tuin van glas' werd in 2005 ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum aangeboden aan Koningin Beatrix en is door de website Artstart uitgeroepen tot 'het mooiste Nederlandse kunstwerk van de afgelopen vijftig jaar". Naast zijn kunstenaarschap is Marc Mulders maatschappelijk zeer geëngageerd en actief. Zo zette hij zich in voor het landgoed de Baest.

|Doorsturen