Nieuws

Museumschatjes groot succes in Vincents Tekenlokaal


In oktober en november bezochten bijna 1000 kinderen Vincents Tekenlokaal in het kader van Museumschatjes. Dit educatieve project van Erfgoed Brabant is erop gericht schoolkinderen van groep 5 tot en met 8 een museum te laten bezoeken en ze te laten nadenken over de schatten die in musea te zien zijn.

Al jaren is het tekenlokaal een populaire plek voor scholen om naartoe te gaan tijdens de periode van Museumschatjes. In 2016 was het aantal klassen dat een bezoek bracht nog hoger dan anders. Veertig scholen meldden zich voor een bezoek met een klas. De kinderen bekijken het nagebouwde tekenlokaal en krijgen daar uitleg. Daarna gaan ze in het digitale tekenlokaal aan de slag en met een opdracht. Dat kan zijn schaduw tekenen, perspectief, licht en donker tekenen of verschillende structuren. Voordat de leerlingen weer terug gaan naar school, krijgen ze een presentatie van alle gemaakte tekeningen op een groot scherm.

In totaal hebben in 2016 40.000 kinderen met Museumschatjes een bezoek gebracht aan een museum in Brabant. Dit zijn 10.000 leerlingen meer dan voorgaande jaren. Doordat de provincie Noord-Brabant extra geld beschikbaar stelde voor het programma van Museumschatjes, hadden veel meer kinderen de gelegenheid een museum te bezoeken. Het streven is om dit aantal tot en met 2020 uit te breiden.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld