Nieuws

Natuurmuseum en gemeente lanceren wandel-app in regio Tilburg


Spannend wandelen met de Vossenstreken-app in centrum en Moerenburg

TILBURG - Wandelen saai? Echt niet! Zeker niet met de wandelapp Vossenstreken, de leukste wandelapp voor families. Je hoeft alleen maar de gratis app te downloaden en je kunt op pad.

Dat kon al in een paar buitengebieden, maar sinds 18 december ook binnen de Tilburgse stadsgrenzen. Sterker nog, zelfs in Tilburg centrum kun je de natuur in. En het blijft niet bij wandelen. Onderweg vertelt "buitenbaas" Robin over de geheimen van het landschap en heeft hij opdrachten voor de snelste, kleinste of slimste in het gezelschap. De opdrachten zijn geschikt voor kinderen van 5 tot 12 jaar. De gemiddelde lengte van een route is 3,5 kilometer en er is altijd horeca in de buurt. Ideaal dus voor families. Waar wacht je nog op?

Op zondag 18 december worden twee Tilburgse wandelingen van Vossenstreken feestelijk gelanceerd door wethouder Mario Jacobs (Natuur, Groen en Milieu). Loopt u op diezelfde dag ook een Tilburgse route, dan kunt u op vertoon van de #Buitenbaasselfie uit de app gratis het museum aan de Spoorlaan 434 bezoeken!

Voor wie na deze routes de smaak te pakken heeft: er zijn nog meer routes in Noord-Brabant en de Belgische Kempen, plus een aantal op de planning. Met deze routes leer je van alles over duiven, roodborstjes, water, wilgen en dierenbewegingen. Onderweg pik je ook nog eens een heleboel natuurweetjes en Tilburgse stadsgeschiedenis op. Nu Vossenstreken wordt uitgebreid met Tilburgse routes, is de wandelapp voor iedereen in de omgeving uit te proberen.

Vossenstreken is een superleuke app voor de hele familie met verrassende routes, die het hele jaar door te lopen zijn. En omdat er in Tilburg ook een heleboel (stads)natuur te ontdekken is, zijn er in totaal vier Tilburgse routes ingepland. De andere twee (Stadsbos 013 en Regiopark Noord) gaan volgend jaar rond de zomer van start.

Voorkennis over de natuur is niet nodig, iedereen kan meedoen. Er zijn opdrachten voor diegene in het gezelschap die het beste kan voelen, horen of kijken, voor de langste of degene die het beste kan organiseren. Je wordt dus al wandelend slimmer! Uitproberen? Vossenstreken is gratis

te downloaden in de App Store en Google Play Store.

Nieuwsgierig? Alle informatie over de app is te vinden op www.vossenstrekenapp.com

|Doorsturen

Tilburg in Beeld