Nieuws

Officiële oplevering van ‘De IJzergieterij’ in Tilburg


Op woensdag 14 december vond de officiële oplevering van ‘De IJzergieterij’ in Tilburg plaats. Tijdens een kerstdiner met de toekomstige bewoners en het bouwteam blikte wethouder Berend de Vries van de gemeente Tilburg terug op het bouwproces. De voormalige ijzergieterij uit 1899 is getransformeerd naar 18 havenlofts en twee commerciële studio’s en is een uniek project van Krens Ten Brinke Projectontwikkeling, onderdeel van Ten Brinke Group.

Plan De IJzergieterij

De voormalige ijzergieterij heeft een rijke industriële en culturele historie. Na de periode als ijzergieterij heeft het gebouw dienst gedaan als kerk en daarna als supermarkt. Het gebouw ligt in het Piushavengebied, aan het Lourdesplein en de Piushaven/Havendijk. Het gebouw is zoveel mogelijk teruggebracht naar zijn oorsprong als ijzergieterij. Daarnaast zijn een aantal bijzondere elementen van de kerk zichtbaar gebleven, zodat er zeer unieke woningen zijn ontstaan. De Piushaven ligt op een steenworp afstand van het centrum van Tilburg en groeit gestaag uit tot een gewilde centrumlocatie om te wonen, werken en recreëren. De IJzergieterij vormt hierop een unieke toevoeging.

Ontwikkeling

Krens Ten Brinke Projectontwikkeling nam het pand in maart 2013 over van Jumbo Supermarkten en is daarna gestart met de ontwikkeling van het plan. Het ontwerp werd gemaakt door architectenbureau Frans van Roy in samenwerking met Studio Elles van Sluisveld. De verkoop van het project ging van start in de zomer van 2015 en verliep zeer succesvol. De bouwwerkzaamheden begonnen in november 2015 en werden gerealiseerd door aannemersbedrijf J.A. van Gisbergen.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld